Zpracování masa
Na Farmě Borová si zakládáme na šetrném a poctivém zpracování masa přímo ze zvířat z našeho ekologického chovu. Každý kus masa pochází z vlastního kusu dobytka plemene Aberdeen Angus, které je chováno v souladu s přírodou a s důrazem na welfare zvířat. Porážku i zrání masa zajišťujeme v certifikovaných podmínkách, aby se k vám dostalo jen čerstvé, vyzrálé a chuťově vyvážené bio hovězí.
Porážku pro nás provádí Jatka Kolář, po poražení zvířete si maso ve čtvrtích přivezeme zpět na farmu a necháme zrát. Maso rozbouráme na jednotlivé svaly a upravíme velikost ideální pro 1,5 - 2,5 kg velké kusy. Maso je vakuově baleno. Kosti jsou baleny volně a jsou určeny k okamžité spotřebě.
Výpis článků
Nakupujete-li maso, které již prošlo správným zráním, je klíčové vědět, jak s ním doma zacházet, aby si zachovalo svou špičkovou kvalitu. Vyhněte se zbytečným rizikům a vsaďte na ověřené postupy. Domácí skladování a zrání: Na co si dát pozor? Pokud...
18. listopadu jsme bourali maso. Čtvrtě vykostíme, očistíme maso, naporcujeme na jednotlivé svaly, zavakuujeme a zvážíme. ...
Aby bylo hovězí maso křehké, šťavnaté a plné chuti, je potřeba ho po porážce nechat správně vyzrát. Zrání je přirozený proces, při kterém se maso zjemňuje a získává typickou chuť i vůni. Kvalitní vyzrálé maso je základem opravdového gurmánského zážit...
Prodej hovězího masa se řídí přáním zákazníků a ti mají zájem především o čerstvé a voňavé maso. Málokterý nakupující ovšem ví, že k přípravě kvalitního jídla (zejména minutek) z hovězího masa je nejl...
