Zrání masa

K naší spotřebě je nejlépe použít maso vyzrálé. Vyzrálosti masa dosáhneme dvěma způsoby zrání – suchým nebo mokrým. Pro samotné zrání je důležité udržení konstantní teploty, vlhkosti a proudění vzduchu.

Suché zrání probíhá tak, že celé půlky, čtvrtě nebo díly visí nezabalené na hácích. Během zrání však dochází k poměrně vysokému vysoušení svaloviny a tím i úbytku hmotnosti. Je tak vhodné ponechat na povrchu masa tukové krytí, které poté jednoduše odstraníme. Chuť a vůně masa je velmi výrazná.

Při mokrém zrání jsou jednotlivé části masa zabaleny do vakuových sáčků. Zrání probíhá pomaleji, ale nedochází ke ztrátám hmotnosti jako u zrání suchého. Vzhledem k zamezení přístupu vzduchu vakuovým balením dochází k tvorbě kyseliny mléčné. Typickým znakem po otevření balení je pak kyselý zápach. V tomto případě ale postačí maso ponechat několik minut odvětrat. Nepříjemný zápach zmizí a působením kyslíku získá maso zářivější barvu. Maso je pak velmi šťavnaté a chutné.

U nás na farmě používáme suché zrání, na které navazuje mokré zrání ve Vaší chladničce.

Termíny prodeje masa:

Prodej masa 2023

ÚNOR 23.-24. 
mladý býk 24 měsíců-680 kg

BŘEZEN 23.-24.
mladý býk 24 měsíců-680 kg

DUBEN 27 .-28.
mladý býk 14 měsíců-520 kg

 

Závody 2023 u nás:

24.-25.6. - DREZURNÍ ZÁVODY

31.8.-3.9. CCI 3*

8.9.-10.9. CCN 

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Používáme k tomu služby a nástroje Google Analytics. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference pro jednotlivé typy služeb.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.

Přihlášení