Hovězí roštěnec je hřbetní část zadní čtvrti. Svalovinu tvoří poměrně rozsáhlé svalové celky hřbetních svalů, které jsou zvlášť mohutné v přední části. Na povrchu roštěnce je podle tučnosti konkrétního kusu zvířete slabší, nebo silnější vrstva tuku. Používá se hlavně pro pečení, na minutky a dušení. Nízký roštěnec je také typickou surovinou pro přípravu roastbeefu.
Služba pro naše zákazníky:
Nově u nás můžete platit při nákupu masa přes QR kód
Termíny prodeje masa:
Prodej masa 2024
DUBEN - 18.-19.4.2024
mladý býk 14 měsíců - 550 kg
Kalendář akcí 2024
30.8.-1.9. - MČR všestrannost
13.-15.9. - CCI
mezinárodní závody ve všestrannosti
20.-22.9.
Czech Open 2024
závody pracovních ovčáckých psů